pagina test

Accesorii acoperiș Caretta
Alegerea accesoriilor în construirea unui sistem complet de acoperiș este esențială pentru rezistența în timp a acestuia și față de factorii externi care pot afecta durabilitatea acoperișului dumneavoastră. Un sistem complet, etanș, estetic și funcțional vă poate scuti de cheltuieli suplimentare după montaj, de reparații inutile. Etanșarea corectă vă asigură un consum redus de energie și o economie la consumul de curent electric necesar încălzirii locuinței. Atunci când alegeți accesoriile pentru acoperiș trebuie să acordați o atenție deosebită dimensiunilor acestora. Dimensiunile accesoriilor Caretta sunt testate pentru a se asigura protecția și funcționalitatea optimă pentru acoperișul dumneavoastră. 
Opritor liniar de zăpadă Opritoarele liniare de zăpadă Caretta sunt realizate la un standard ridicat de calitate și sunt proiectate astfel încât să asigure un raport perfect între cantitatea de zăpadă care alunecă de pe acoperiș și cea care rămâne, pentru a evita suprasolicitarea învelitorii.
Opritor de zăpadă omega Opritorul de zăpadă are forma literei grecești (omega). Aceasta se montează paralel cu ștreașina și are rolul de a preveni căderea bruscă a zăpezii de pe acoperișul imobilului. Datorită faptului că au o deschidere mai mică ajută la “ruperea” stratului de zăpadă prevenind astfel menținearea unei cantități mari de zăpadă pe învelitoare.
Pazie sub fronton Este un element decorativ care îmbracă partea din lemn rămasă după așezarea închiderilor laterale. Este executat din tablă plană la fel ca celelalte elemente de tinichigerie.
 
Pazie sub jgheab Este un element decorativ care maschează ștreașina din lemn, în același timp oferind protecție acesteia. Se montează la capetele grinzilor, în plan vertical, formând un fundal în spatele jgheaburilor.
Șort ștreașină Se așează sub marginea învelitorii făcând legătura cu sistemul de drenaj.  Acesta are rolul de a prelua apa sau condensul de pe folie și de pe învelitoare pentru a o direcționa în jgheab.
Glaf perete Se folosește la îmbinarea învelitorii cu o suprafață verticală. Aceasta asigură închiderea acoperișului la pereții sau zidurile care mărginesc șarpanta.
 
Dolie Se montează la intersecția a două șarpante făcând astfel legatura dintre cele două ape. Aceasta se așează sub învelitoare și are rolul de a dirija apa pluvială spre jgheab.
Dolie horn Dolia pentru horn este elementul de tinichigerie care se folosește pentru a se evita scurgerile și infiltrațiile dinspre horn (coș de fum) spre interiorul cutei țiglei metalice.
Coama rotundă Coama reprezintă elementul de legătură dintre două ape și este plasat în linie dreaptă sau înclinat, unind în partea superioră două planuri.
Capac coamă Capacul este folosit pentru a închide etanș coama rotundă.
Bordură fronton Este un element din tablă plană ce realizează închiderile exterioare de tip perimetral ale acoperișului îmbrăcând structura din lemn.
Dolie margine Se folosește în cazul în care acoperișul este evazat (marginea nu are unghi de 90 grade cu ștreașina iar vârful acoperișului este mai în afară decât ștreașina) sau la îmbinarea cu peretele în plan înclinat pentru o etanșare superioară. Are rolul de a prelua apa și de a o ghida spre jgheab.
Coama înclinată Element de închidere a coamelor înclinate.
Coama unghiulară Coama reprezintă elementul de legătură dintre două ape și este plasat în linie dreaptă sau înclinat, unind în partea superior două planuri.