Acoperiș nou

Când alegeți un acoperiș nou pentru casa dumneavoastră trebuie să aveți în vedere câteva aspecte foarte importante:

  1. Porniți de la început cu un sistem complet de acoperiș (învelitoare, sistem pluvial și accesorii) deoarece vă scutește de costuri suplimentare ulterioare și, în plus, oferă garanția unui acoperiș durabil.
  2. Pentru că vreți ceva diferit, mai ales în privința aspectului, este bine să alegeți un producător care dispune de o diversitate de culori pentru întreg sistemul de acoperiș: țigla metalică, sistem pluvial și accesorii. Pare nesemnificativ, dar compatibilitatea cromatică reprezintă un factor important în aspectul unitar al casei.
  3. Un preț avantajos la țigla metalică nu înseamnă întotdeauna o calitate scăzută. Producătorii își permit să ofere prețuri avantajoase la calitate ridicată. Această particularitate a unui acoperiș complet și durabil este mult influențată și de existența unui sistem pluvial eficient și a tuturor accesoriilor necesare asigurării funcționalității acestuia.
  4. Detaliile fac diferența, atât estetic, dar mai ales din punct de vedere al rezistenței și durabilității. Este important să acordați atenție următoarelor aspecte:
    • Existența elementelor de etanșare: coamă, ștreașină, burete. Acestea asigură ventilarea corectă a acoperișului și, cel mai important, împiedică infiltrarea apei, previne formarea cuiburilor de păsări și asigură protecție pentru vânt și zgomot.
    • Lățimea doliei utilizate la intersecția șarpantelor se recomandă a fi cât mai mare pentru a asigura preluarea întregului debit de apă. 
    • Utilizarea corespunzătoare a paziilor de jgheab și fronton pentru a preveni deterioararea și putrezirea în timp a marginilor din lemn.