Acoperis nou

Acoperis nou

Cand alegeti un acoperis nou pentru casa dumneavoastra trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte foarte importante:

  1. Porniti de la inceput cu un sistem complet de acoperis (invelitoare, sistem pluvial si accesorii) deoarece va scuteste de costuri suplimentare ulterioare si, in plus, ofera garantia unui acoperis durabil.
  2. Pentru ca vreti ceva diferit, mai ales in privinta culorilor, este bine sa alegeti un producator care dispune de o diversitate de culori pentru intreg sistemul de acoperis: tigla metalica, sistem pluvial si accesorii. Pare neimportant, dar compatibilitatea cromatica reprezinta un factor important in aspectul unitar al casei.
  3. Un pret avantajos la tigla metalica nu inseamna intotdeauna o calitate scazuta. Producatorii isi permit sa ofere preturi avantajoase la calitate ridicata. Calitatea unui acoperis complet si durabil este mult influentata si de existenta unui sistem pluvial eficient si a tuturor accesoriilor necesare asigurarii functionalitatii acestuia.
  4. Detalile fac diferenta, atat estetic, dar mai ales din punct de vedere al rezistentei si durabilitatii. Este important sa acordati atentie urmatoarelor aspecte:
    1. existenta elementelor de etansare: coama, streasina, burete. Acestea asigura ventilarea corecta a acoperisului si, cel mai important, impiedica infiltrarea apei, previne formarea cuiburilor de pasari si asigura protectie pentru vant si zgomot.
    2. Latimea doliei utilizate la intersectia sarpantelor se recomanda a fi cat mai mare pentru a asigura preluarea intregului debit de apa. 
    3. Utilizarea corespunzatoare a paziilor de jgheab si fronton pentru a preveni deterioararea si putrezirea in timp a marginilor din lemn.

TOP